Fosenhus får kontrakt på støyisolering

 

Forsvarsbygg offentliggjorde i dag hvem som fikk kontrakten for anbudspakke 6 i støyisoleringsprosjektet. Fosenhus fra Bjugn ble tildelt kontrakten for støytiltak på 111 hus i gul sone på Ørlandet.

Vi er nøgd med å få alle gode krefter for utføring av støytiltak med på laget og no også dei lokale entreprenørane Fosenhus, seier eigedomssjef i Forsvarsbygg kampflybase, Carl Oscar Pedersen.

Fosenhus AS held til i Bjugn kommune og bedrifta har erfaring med støytiltak på hus i nabolaget til Ørland flystasjon frå tidlegare rundar for nokre år tilbake.

– Vi ser fram til å ta tak i oppgåva og å kome i gang, seier dagleg leiar, Håvard Sundseth.

Kontraktens størrelse er på ca. 30 mill. inkl. mva og inneheld tiltak på til saman 111 hus. Planlagt oppstart er i februar/mars og utføring er venta å pågå til april neste år.

Entrepriser støytiltak
Entrepriser for utføring av støytiltak er delt opp i ca. 12-15 uavhengige entrepriser. Til no er følgande bedrifter kontrahert:

Entreprise 1-3: Byggmester Strand AS
Entreprise 4: FVS Entreprenør AS
Entreprise 5: Byggmester Strand AS

Entreprise 7 er planlagt lyst ut på Doffin i mars. Den gjeld utføring av støytiltak på ca. 100 hus.

Daglig leder Håvard Sundset sier til Fosna Folket at nå blir det full skuv, og kontrakten på 30 millioner vil være en stor og viktig kontrakt for firmaet som også har utført støytiltak på Ørandet før. I 2006-2007 hadde de og Einar Brekstad kontraktene for støyisolering.