Brev fra Sogneprest Ola Garli til Støygruppa Ørland

 

Dette  brevet ble sendt på epost til Støygruppa Ørland i forkant av møtet den 30 juni. Det er sendt fra Sogneprest Ola Garli der han uttrykker sin bekymring over prosessen som pågår.

_________

Hei,
takk for info. Jeg beklager at jeg ikke kan komme på møtet mandag fordi jeg er bortreist på ferie. Jeg har fulgt med i avisene de siste dagene, og ser at det er fortvilelse over måten beboere i Ørland blir behandlet på av Forsvarsbygg/staten.
Jeg var selv til stede på det første (?) støymøte på Uthaug skole der representantene fra Forsvarsbygg lovet å ta økonomisk ansvar for støygruppas behov for advokathjelp. Siden har jeg forstått at Forsvarsbygg har gått tilbake på dette løftet.
Beboere som ønsker å flytte/må flytte får nå tilbud om erstatninger som etter min oppfatning er altfor små i forhold til behovet for nyetablering. Det må ikke bli slik at etableringen av landets kampflybase, etterlater våre egne som ofre. I det siste har jeg kjent på en følelse av at folk nå blir behandlet uverdig, og på en måte som gjør at jeg skjemmes av at staten, som representerer oss alle, skal behandle folk på denne måten.
Saken har alvorlige etiske og menneskelige sider, og jeg vil som sokneprest i Ørland fullt ut støtte det arbeidet som støygruppa gjør, og jeg vil støtte enkeltpersoner og familier som nå er rammet av det som holder på å skje.
Dersom støygruppa mener det kan tjene saken, går jeg gjerne ut offentlig med mine synspunkter, enten alene eller sammen med rammede beboere. Dere kan også bruke dette innspillet under møtet mandag dersom dere ønsker.
Vh Ola Garli
Sokneprest i Ørland
90849888